Pisagor Numerolojisi'nde Hayat Yolu Sayısı
- Serengül Engin
- 1 Tem 2024
- 2 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 20 Oca

Hayat yolu sayımız, yaşam amacımıza doğru giderken nasıl bir yol yürüyeceğimizi ve bu yolda yürürken karşımıza çıkan konu, olay ve durumların içinde ne tür fırsatların olduğunu bize gösterir.
Hayat yolu üç basamaklı bir yoldan oluşur. Hesaplaması çok kolay.
Doğum tarihimizin tüm rakamlarının toplamının sadeleşmiş halidir.
Örneğin: 15 Temmuz 1990 tarihinde doğan bir kişinin hayat yolu sayısını hesaplamak istediğimizde;
Ayların sayısı: Ocak ayı 1 ile başlar, Şubat 2, Mart 3, Nisan 4, Mayıs 5, Haziran 6, Temmuz 7, Ağustos 8, Eylül 9, Ekim 10, Kasım 11, Aralık ayı 12 ile biter.
1+5+7+1+9+9+0= 32 çıkar. Bu iki basamaklı sayıyı kendi içinde toplayıp tek basamaklı sayıya indiriyoruz.
32= 3+2= 5
Bu kişinin hayat yolu sayısı 32/5’tir. → Bahsettiğim üç basamaklı yol.
İlk rakam; Doğduğumuz günden ortalama 28-30 yaşına kadar deneyimleyeceğimiz konu, olay, durumları ve bunlarla ilgili karşımıza çıkacak fırsatları gösterir.
İkinci rakam; 28-30’lu yaşlardan sonra yaklaşık olarak 50-52 yaşına kadar karşımıza çıkacak konu, olay, durumlar ve fırsatları gösterir.
Finalde gördüğümüz rakam; 50-52 yaşlarından sonraki dönemi kapsar ve bu yaşlara gelene kadar ortaya koymuş olmamız gereken alanı gösterir.
Burada şunu belirtmek isterim ki; Nihai rakam yani bu örnekteki 5 rakamı, doğduğumuz andan itibaren hayatımızın sonuna kadar hep çalışır. Yani bu örnekte ilk rakam olan 3’ün dönemini çalışırken aynı zamanda nihai rakam olan 5 rakamını da çalışıyor olacağız.
Hayat yolunun her basamağında titreşimimizi pozitif tutmak önemlidir; çünkü negatif titreşimler, fırsatları görmemizi engelleyebilir ve deneyimlediğimiz olayları zorlaştırabilir.
Her bir dönemdeki deneyimlerimiz, içsel büyümemiz ve yaşam amacımıza ulaşmamız için birer fırsattır.
Negatif titreşimlerin içinde kalmak bir sonraki basamağa geçişi engeller, kişi hayatı boyunca orada takılı kalır.
32/5 olan hayat yolu’nun ikinci basamağı olan 2’ye bakalım;
Kişinin anne, anne figürleri, kadınsa kendi anneliği ve kadınlığı, çocuk sahibi olmak, kadın figürleri, ikili ilişkiler, duygular, anaçlık, şefkat, empati, ilgilenme, yedirip içirip besleme, yardımlaşma, paylaşma, destekleme, iş birliği, denge, özveri, detaylar, romantik konular gibi konularla ilgili deneyimler yaşayacağı ve bu konulardan kişiye gelecek fırsatları gösteriyor.
Kişi belki o dönem annesiyle ilgili dönüşümler gerçekleştirecek ve fırsatlar o alandan gelecek ya da kadın figürleriyle olan ilişkilerindeki dengeli yapısı o kişilerden gelecek fırsatları gösterecek gibi düşünebiliriz.
*Hayat yolu sayısını doğru bir şekilde değerlendirebilmek için bireysel haritamızın bütünsel olarak incelenmesi gerekir. Rakamların haritada nasıl çalıştığı ve bu rakamların bizi hangi alanlarda etkileyeceğine detaylı olarak bakmak en sağlıklı yol olacaktır.
Comments